ZST 2023 je za námi, opět se zadařilo počasí i šikovnost dětí...

29.05.2023 08:48

27.5.2023 proběhl další ročník okresní vědomostní soutěže "O zlatou srnčí trofej"

Počasí vyšlo na jedničku, a i vlastní soutěžící - žáci základních škol předvedli bravurní výsledky jak v testech, tak při stezce s praktickými ukázkami a otázkami.

Za jakýkoli výsledek se nemusí nikdo stydět. 

Otázky a stezku připravili zkušení myslivci, Standa Vyhnal ml. a Ing. Zdeněk Nečasa, a to dost přísně tak, že leckterý zběhlý myslivec by měl problém na vše dobře odpovědět. Proto všechna čest soutěžícím !!

 

Slavnostní zahájení s Táborskými mysliveckými trubači

A začínáme ...

Nejprve test s teoretickými znalostmi

...a hned poté hurá na stezku ...

Po dokončení jsme si společně opekli buřty

Než jsme zpočítali výsledky, všechny děti i s doprovodem si prošli ztezku jestě jednou, tentokrát ale už s jejími strůjci a podrobným vysvětlením jednotlivých stanovišť, co tam bylo, jak se to správně jmenuje, atd, atd ... :-)

Výkladu se ujal Standa Vyhnal mladší, který stezku se Zdeňkem Nečasem stezku a exponáty připravili. To co děti zvládli za ani né hodinu, tak s výkladem trvalo skoro 2,5 hodiny. Ale jak známe mladého Standu, výklad byl podrobný a nikdo se rozhodně nenudil...

A na záver konečně vyhodnocení, rozdání diplomů a drobných cen.

Nikdo neodešel s prázdnou. Ceny a diplomy měli letošní účastníci soutěže tu čest převzít od jednoho ze zakladatelů a mentora soutěže, Ing. Františka Vališe.

Přesto, že si Franta již užívá zaslouženého důchodu, tak pokud mu to zdraví povolí, vždy nás navštíví, a letos s námi i prošel celou stezku a případně doplnil o zajímavost při výkladu.  Za to mu moc děkujeme.

Díky podpoře Města Tábor, OMS Tábor a DDM nTábor jsme mohli každému soutěžícímu dát tužky fixy, pastelky, časopis mladého myslivce, a další drobnosti... 

Po vyhlášení výsledku a předání cen by měl být konec.

... ALE NEBYL !!!

Ing. František Vališ získal za svou celoživotní práci a činnost jako myslivec, ornitolog a ochránce přírory jednu z nejvyšších cen, kterouo uděluje ČMMJ.

Slavnostně, a díky této soutěži možná i stylově, jsem měl tu čest, jako zástupce OMS Tábor, nominanta Františka na tuto cenu, předat mu oficiální pozvání na Myslivecké slavnosti na Zámku Ohrada v Hluboké nad Vltavou , konané 24.6.2023, kde mu bude tato cena v plné slávě a s poctami předána...

... a to už byl opravdu konec. 

Nikdo nepřišel k žádné úhoně, tak se všichni obohaceni o zážitek mohli vydat k domovu...

 

.. a jak to vlastně dopadlo :