Advent v lese (Kroužek mladých myslivců)

22.12.2021 16:39

Advent v lese.

Adventní čas je časem  setkávání, přátelství a radosti. Jinak tomu není ani v lese. V největším chrámu pod oblohou v zeleni lesa se sešly děti z mysliveckých kroužků na Táborsku a Bechyňsku, s klubem Hopík, aby společně obdarovaly zvířátka pamlsky, které sami připravily. V rámci procházky je rozvěsily na větvičky stromů, aby zvířátka v lese měla něco dobrého na zub. Procházka se ovšem také neobešla bez her, kdy děti sbíraly kvočnám vajíčka v lese, vyráběly si lesní špacírku (hůl) a nebo si zopakovaly vědomosti o lese a zvířátkách. Cestou si děti vyměňovaly zážitky z různých kroužků a ty menší našly nové kamarády. 

A protože na zdravém vzduchu vyhládne, zastavily se děti v lesním bistru, které pro ně připravili Iva a Lucka. Zde si děti daly dobrou teplou polévku, čaj a největší senzací byl párek v rohlíku. Klub Hopík donesl sladké dobroty, které potěšily všechna dětská bříška. Když se děti posilnily, vydaly se ozdobit vánoční stromeček pro zvířátka, který byl opravdu úžasný. Větvičky se pod dobrotami jen prohýbaly. Velkým překvapením pro děti byla projížďka na voze taženým koněm, který byl za svoji dobrotu odměněn sladkými a šťavnatými jablíčky. Po projížďce se děti opět vrátily ke stromečku, kde na ně už čekala spousta dárečků v podobě knížek. Za zvuků kytar si všechny děti a dospělí účastníci zazpívali vánoční koledy a popřáli si krásné vánoční svátky a pomalu se rozjeli do svých domovů, aby se podělili s dalšími blízkými o zážitky z této akce.

 

Dobrou duší těchto akcí je výtvarník a vedoucí Mysliveckých kroužků a též člen kulturně propagační komise při Okresním mysliveckém svazu v Táboře Pavel Kodad. Ten za pomoci svých kolegů, zejména Věry Burianové, která vede myslivecký kroužek na Bechyňsku, intenzivně pracuje s dětmi a mládeží a vede je k lásce k přírodě a myslivosti. Díky těmto zapáleným nadšencům a jejich neustálé chuti dělat něco pro druhé, hlavně pro děti, se akce vyvedla na výbornou. Jen malá škoda, že na akci scházelo trochu sněhu, což by dodalo dni vánoční atmosféru.

Velké díky patří také našim sponzorům, kteří drží nad nápady pana Pavla záštitu finanční podpory. Dále děkujeme babičkám a dědečkům z klubu Hopík při organizaci a podpoře akce.