Přehled činnosti KPK 2020 + plán 2021

25.01.2021 15:25

Kulturně propagační komise

Činnost 2020 (s návazností na 2021)

 

Počet členů 12    /  Předseda KPK:   Martin Mazanec    / ke stažení: pdf 100kB

 

První akcí komise je každoročně příprava a uskutečnění tradičního mysliveckého plesu v hotelu Palcát. Ples byl opět hodnocen účastníky velice kladně, k tanci a poslechu hrála kapela Vysočinka. Zahájení plesu se ujali opět našimi trubači, jak ti nejmladší, tak i již skoro „profesionálové“.

Dík patří především všem jednotlivým sponzorům z řad členů ČMMJ, mysliveckých spolků a ostatním dárcům a pochopitelně organizátorům z řad kulturně propagační komise.

 

Další akcí komise je pořádání kurzu uchazečů o první lovecký lístek, kterých se přihlásilo pro rok 2020/2021 celkem 22, což je opět skoro o polovinu méně než bylo běžné.  

 

V červnu 20-téhp proběhly zkoušky o první lovecký lístek (ročník 2019/2020). Zkoušky byli přeloženy z března, kdy vypukla celosvětová pandemie Covidu-19. Mělo se zúčastnit celkem 19 adeptů. Ke zkouškám přistoupilo nakonec 18 adeptů, z niž všech 18 adeptů prospělo. Ostatní byli omluveni.

 

Koncem dubna mělo dojít k zahájení výtvarné soutěže, a v květnu oblastní kolo „O Zlatou srnčí trofej“. Bohužel díky pandemii jsme byli nuceni obojí zrušit. Školy byli zavřené, kroužky zakázané, stejně jako hromadné akce.

 

Stejně tak i byli zrušeny „Národní myslivecké slavnosti“ a mezinárodní trubačská soutěž, kterých jsme se také měli účastnit jako spolupořadatelé.

 

            V červnu proběhl sněm, při kterém se po pěti letech volila nová Myslivecká rada a Dozorčí rada. Volby i sněm proběhli bez problémů, MR i DR byli zvoleny, jejich složení je k dispozici na WWW stránkách OMS Tábor.

 

 

            Vzhledem k přetrvávající pandemii již jiné akce ani schůze komise nebyli uskutečněny. Zároveň bylo rozhodnuto i o ZRUŠENÍ tradičního Mysliveckého plesu v roce 2021, stejně tak o výtvarné soutěži. O ZST a dalších plánování akcí bude rozhodováno průběžně v roce 2021.

 

 

 

Za kulturní komisi: Martin Mazanec – předseda kulturně propagační komise

 

Plán akci KPK pro rok 2021

 

  1. Zahájení přípravného kurzu adeptů o první myslivecký lístek – dle možností kvůli pandemii
  2. Zkoušky adeptů z přípravného kurzu 2020-2021 (opět dle aktuální nákazové situace)
  3. Zlatá srnčí trofej (uskuteční se, pokud to bude možné-budou otevřeny kroužky)
  4. Národní myslivecké slavnosti  - pokud budou
  5. Příměstský letní tábor
  6. Kroužek „Mladých myslivců a ochránců přírody“

 

V průběhu celého roku bude nadále probíhat propagace myslivosti na mateřských a základních školách, které budou navštěvovat členové KPK s programem zaměřeným na přírodu a myslivost (v rámci možností a stavu pandemie)